Stemsysteem congres app Cygnea event app

Het internet staat vol met tips over hoe u de interactie met uw deelnemers tijdens een congres kunt vergroten. Maar waarom is interactie zo belangrijk? Onze top 5:

1. Betrek uw deelnemers
De tijd van alleen maar ‘zenden’ of ‘ontvangen’ zijn we al heel lang voorbij. Het publiek van vandaag wil op actieve wijze informatie tot zich kunnen nemen, door betrokken te worden bij de inhoud en te participeren in de discussie.

2. Meer leren
Wanneer u uw publiek onderdeel maakt van uw verhaal, bijvoorbeeld door voting, polling of messaging, zullen zij in staan zijn om meer informatie tot zich te nemen. Informeren of leren is vaak één van de doelstellingen bij het organiseren van een congres. Door middel van stemvragen of pre- en posttests kunt u de impact van een sessie vergroten en het effect meten: Wat is de mening van uw publiek? Is deze veranderd na een presentatie? Is de kennis toegenomen?

3. Geef uw publiek een stem
Iedereen kan het waarderen als zijn of haar mening op prijs wordt gesteld. Met een kleine groep mensen is dit natuurlijk makkelijker te realiseren, dan wanneer er 1000 man publiek in de zaal zit. Met behulp van interactieve tools hoort u niet alleen de zelfverzekerde deelnemer die altijd zijn hand opsteekt, maar ook de “stille wateren” achterin de zaal. U kunt uw publiek ook de gelegenheid geven om digitaal vragen te stellen áán de spreker: zo kan een moderator de meest relevante vragen uitkiezen en effectiever omgaan met de tijd.

4. Meteen feedback
Deelnemers zijn het meest betrokken bij uw congres… tijdens uw congres. Zij zijn sneller geneigd hun visie te delen, vragen te stellen en feedback te geven, wanneer de ervaring nog top of mind is. Een dagvoorzitter kan direct op deze waardevolle informatie inspelen.

5. Meet uw ROI
De ROI van een zakelijk congres meten is soms een uitdaging, want de doelstelling zit hem meestal niet in de harde (verkoop)cijfers: u wilt misschien uw marktpositie versterken, door meer belangrijke partijen aan u te binden of door nieuwe ontwikkelingen teweeg te brengen. Of u wilt de kwaliteit binnen uw sector verhogen, door uw doelgroep bij te scholen. Door de inzet van de juiste interactieve tools kunt u connecties in kaart brengen, verandering in gedrag / kennis meten en uw doelgroep beter leren kennen door middel van (demografische) rapportages.

Interactieve tools bieden u waardevolle informatie en dragen bij aan de impact van uw bijeenkomst. Een keer in gesprek over hoe u de interactie tijdens uw congres kunt vergroten? Cygnea adviseert u graag!

Terug naar nieuws